Homepage

Springe zum Hauptinhalt »

0,00 €
  

DESIGNET FOR 108

Bestikket er designet af Table Noir i samarbejde med og specielt for Restaurant 108.
Bestikket har været designet over en proces på mere end 6 måneder, og ønsket har været at lave et bestik i absolut topkvalitet hvor overskriften er "The more simple the better"

AFSLAPPET ATMOSFÆRE OG LÆKKER MAD

Restaurant 108 er en ny restaurant der ligger på Strandgade 108 midt i det pulserende miljø på Christianshavn i København. Restaurant 108 er ejet af Noma som 3 gange er blevet kåret til verdens bedste restaurant.

Med Restaurant 108 har ønsket været at skabe en restaurant, hvor der er en uformel og afslappet atmosfære og hvor man også kan komme ind på en almindelig hverdag. På restaurant 108 sidder man ved langborde og hygger sig med et lækkert glas vin og god mad sammen med en date, sin kæreste, gode venner eller sin familie.

Det har været ønsket at bestikkets design skulle understøtte restaurantens afslappede atmosfære ved at lave et minimalistisk bestik med fokus på høj kvalitet og flotte enkle detaljer.

108

På restaurant 108 er der er stort flow af gæster, hvilket gør at der er et behov for relativt mange opdækninger i løbet af en dag. For at imødekomme dette og skabe en flot, enkel og uprætentiøs opdækning valgte 108 at hver gæst når de kommer dækker op med et flot læderetui, hvor der til hver gæst på er klargjort 3 knive, 2 spiseskeer og 3 gafler.

Bestikket er designet i forhold til dette, hvilket gør at der på skeens og gaflens bagside er en blød indvendigt bøjet ”arch” passer perfekt med forsiden af håndtaget. Dette muliggør, at man i forbindelse med opdækning kan ligge spiseskeerne og gaflerne ovenpå hinanden. Hvis man placerer en gaffel ovenpå spiseskeen vil man opleve at de ligger præcist uden mellemrum.

 

KNIVEN

Med baggrund i "the more simple the better" er kniven designet udfra blot tre linjer – en lige og 2 buer.
Kniven er designet til at den visuelt ser kurvet ud på grund af kurven indvendigt i håndtaget, men er i praksis 100% lige på oversiden.
Kniven er bygget op omkring 2 buer – en der følger knivbladet og en der følger håndtagets forløb. De to buer ses nærmest ikke i designet, da knivbladets bue langsomt fader ud i håndtaget. Ved at bladet roligt fader ud i knivens håndtaget ligger kniven ved opdækningen helt vandret uden at vippe på bordet.
For at underbygge det minimalistiske udtryk er kniven meget let og med en silkeblød, let afrundet overflade der gør at kniven føles fantastisk i hånden.

 
 
 
 
 

ENKLE OG RENE LINJER

restaurant 108 om at bestikket skal være med til For at understøtte det minimalistiske udtryk er gaflen og skeen designet med udgangspunkt i der er en linje, som går igen fra toppen til håndtaget. Inderkanten af gaflens tænder passer med bredden af håndtaget og inderkanten af tænderne i afrundingen på gaflen.
For at bevare det enkle og rolige udtryk er det valgt at gaflen ikke har indfasninger mellem tænderne, og at gaflens tænder er helt lige hvilket gør at den føles godt i munden uden at stikke.

 

NATURLIGT SAMMENSPIL

Bestikket er designet specielt til og i samarbejde med restaurant 108, der har sin egen personlige Vin-Sommelier "Ricardo X".
Restaurant 108s vision om der skal være sammenhæng mellem vin og mad har været inspirationen for designet af bestikkets gaffel og ske hvis indledende kurve på hovedet svarer til forløbet af den indledende del af kurven på et vinglas.

 
 
 
 
 

TESKEEN

Teskeen er designet som en proportionel mindre udgave af spiseskeen og håndtaget på teskeen har samme form som spiseskeen og gaflen, hvilket er gjort for at skabe sammenhæng.
Teskeen er ca. 14,4 cm lang, og det relativt brede hoved gør teskeen ideel til både kaffe, te eller som en dessertske til en lille kage.

FARVEN

Bestikket tåler opvaskemaskine.

Table Noirs bestik er produceret i rigtigt gode materialer og er designet til at kunne blive benyttet i opvaskemaskine og derfor gælder den almindelige 2 årige garanti også ved vask i opvaskemaskinen.
Skulle bestikkets sorte overflade i løbet af den almindelige 2 årige garantiperiode lave afskalninger der ligger ud over almindeligt dagligt slid ombytter vi bestikket uden spørgsmål.

Bestikkets matte sorte farve er valgt for at give en nedtonet, men eksklusiv mat overflade og er valgt for at skabe referencer til det nordiske køkkens lidt matte "Douche" farver.

Teknikken omkring den matte sorte overflade
PVD Coating er en teknik, der gør at bestikket bliver farvet og samtidig bliver langt mere holdbart og modstandsdygtig overfor rustpletter. PVD coating er en behandling der foretages ved at varme bestikket op til ca. 1000 grader og derefter gennemføre den sorte coating. På grund af den høje varme bliver den sorte farve mixet med selve det rustfri stål og er således ikke en belægning der kan skalle af.
PVD coatingen er en relativt dyr produktionsproces, men gør at bestikket bliver mere modstandsdygtigt end almindeligt bestik overfor ridser eller rustpletter.

 
 

I hver æske finder du et nummereret og underskrevet Table Noir
certifikat der sikrer at bestikket er ægte, unikt og i den bedste kvalitet.

 

Avez vous des question?

Merci
Nous vous remercions et nous vous contacterons au plus vite.

Suivez Table Noir sur Instagram #tablenoir